Melbourne en sharks
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Aad, Esther, Myra & Luke
13 November 2010 | Australië, Sydney
We zijn inmiddels al in november en ik zit in een huis wat vol hangt met ballonnen en slingers van Sinterklaas. Vandaag de dvd-speler geprogrameerd bij mijn tante want die kan de Nederlandse tv ontvangen dus ook Myra en Luke kunnen morgen de intocht van Sinterklaas zien. Vandaag kruidnootjes gebakken en inpakpapier gemaakt. De Sint heeft een uitnodiging naar Myra en Luke gestuurd dat ze op zijn feest mogen komen op zondag 5 december. Hij komt dan aan met de boot in Perth. Helaas kan de piet de kadopapier printer niet maken en moeten de kids hun eigen kadopapier maken. Deze komt de Piet dan 's nachts wel een keer ophalen als ze het papier naast hun schoen leggen. Kortom, ook hier volop Sinterklaas.
De juffen hebben me zelfs gevraagd om op school de kinderen erover te vertellen. Daar ga ik met 27 kids ook kruidnootjes bakken en een papieren schoen knutselen.
Verder zijn we eind oktober naar Melbourne geweest om Willeke en Richard met de kids op te zoeken en het was geweldig!! Voor degene die het niet weten, Willeke is mijn vriendin uit Nederland die nu ook geemigreerd is naar Australie met haar gezin. Ze wonen er prachtig en we hebben het er onwijs naar onze zin gehad. De kinderen vonden het ook erg leuk. Zo leuk dat Luke aan het huilen was en niet weg wilde uit Melbourne. Toen de piloot zei dat we bijna landden in Perth begon hij weer te huilen en zei...ik wil terug naar Melbourne. Melbourne is zo'n 3,5 uur vliegen van Perth.
Vorig weekend met vrienden ontbeten in een park aan het strand. Eitje met spek op de bbq , broodjes en je kan weer lol hebben.Paar weken ervoor ben ik er ook geweest met Luke en een vriendje van hem en toen waren er veel lizards en een slang. Dit keer niet maar Aad en Peter liepen de pier op en een paar vissers hadden net 2 haaien (geen gevaarlijke maar waarschijnlijk reef sharks, 1,20 m lang) gevangen! Kortom, vol met wildlife hier.
Heel toevallig dat wij dat net zien hoor want als ik zulke dingen vertel aan Aussies zeggen ze, oh, ik heb nog nooit een slang gezien? Misschien trekken we het aan ofzo. Laatst hadden we ook een lizard in de tuin(zie foto).
Verder vliegen de dagen en weken voorbij met van alles en nog wat. Het gewonen dagelijkse leven. We hebben altijd wel kinderen over de vloer of we gaan bij anderen spelen. Regelmatig blijven er mensen eten en doen we leuke dingen. Pas een schilderavondje gehad met wijn en een kaasje erbij met 3 vriendinnen. Aad gaat naar de carraces binnenkort met Luke en vrienden. Afgelopen week naar een concert van Ed Kowalczyk (vroeger zanger van de band Live) geweest. .
Met de kerst gaan we kamperen voor 3 dagen met vrienden dus dat is ook een leuk vooruitzicht.Koertom, genoeg leuke dingen te doen.
We hopen dat jullie het ook allemaal naar je zin hebben en wie weet tot mails of bels.
Esther en de rest van de Boevees.