Update uit Harrisdale
Door: Aad & Esther
Blijf op de hoogte en volg Aad, Esther, Myra & Luke
25 September 2010 | Australië, Sydney
Onze laatste update is alweer een tijd geleden, tijd voor een berichtje.
Bij ons is de lente aangebroken, eigenlijk had voor een hoop West Ozzies, met name de graan boeren, de winter nog wel wat langer mogen duren. We hebben niet erg veel regen gehad, hopelijk komt er nog wat.
Voorlopig word het heerlijk weer: zo'n 25 - 28 graden. Dit weekend is een lang weekend, de kinderen hebben nu ook school vakantie.
Myra gaat deze vakantie leren zwemmen, ze moet elke ochtend om 8.15 in het zwembad zijn. Dan heb je in ieder geval nog wat aan je dag....
Met ons allen gaat het trouwens prima. Myra is alweer zes jaar oud, niet te geloven hoe snel het gaat. Iedereen in NL (en OZ) bedankt voor de kaarten; kado's en emails.
Wat hebben we verder nog te melden... Oja, we zijn recent naar een vakantiehuisje geweest van een kennis. De man die onze tuin had aangelegd had al een tijd geleden dat we z'n huisje (cabin) in Toodyay wel konden gebruiken als we een keer daar heen wilden. Toodyay ligt zo'n 120 km van Perth in de heuvels. Op zich zou het nu de tijd moeten zijn voor de wildflowers, maar tot aan het weekend dat we gingen hebben we niet zo heel erg warm weer gehad. Eigenlijk waren we net een paar weken te vroeg. Dat neemt niet weg dat we een heerlijk weekendje weg zijn geweest samen met Heine en Gertrud. De cabin is basic, maar erg leuk. De wc is een hokje met een gat in de grond, door trekken doe je door zaagsel in het gat te gooien (om de vliegen niet te veel te verwennen...) De cabin ligt buiten Toodyay in de bush op een paar hectare land. Als je achter de cabin de heuvel op liep, "struikelde" je over de kangaroos.
's Avonds konden we een heerlijk kampvuur maken en we hebben ons daar dan ook prima vermaakt. Er staan een paar foto's op Picassa: http://picasaweb.google.com/awboeve/ToodyayCabin19092010# en een fimpje op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=qdEPcLktCIo
Over een week of vier gaan we Wil en Ries en hun kids opzoeken in Monbulk, we kijken daar al een hele tijd naar uit. Leuk en misschien ook wel raar om hier weer bij elkaar langs te kunnen gaan. Overigens vliegt Aad die week wat af: in dezelfde week gaat hij heen en weer naar Melbourne voor een "sales conference" van Volvo Trucks op Philip Island. Een paar weken geleden was hij voor Mack training in Brisbane. (zo'n 4500 km van Perth) Dan besef je pas hoe anders de verhoudingen wat afstand betreft zijn in dit land. Deze week staat een retourtje Kalgoorlie (600 km van Perth) op het programma om daar klanten te bezoeken.
Esther gaat als het goed is volgend jaar weer aan de studie, dat is nog even afwachten op de toelating.
Verder hebben we het eigenlijk altijd wel druk met leuke dingen doen, dagen weg, vrienden opzoeken. We vervelen ons zeker niet.
Oja: vandaag werd de finale Australian Football gespeeld in Melbourne. Daar waren in totaal zo'n 100.000 supporters, AFL is namelijk met cricket de meest populaire sport. Aan het einde van het vierde kwartier was het gelijkspel. Bij voetbal zou men dan verlengen....: hier niet, tijd = tijd: volgende week spelen ze de wedstrijd nog een keer! Toch raar als je een paar honderd dollar en een vliegreis ervoor over hebt om je club de finale te zien spelen en eigenlijk weet je na de wedstrijd nog niet wie er gewonnen heeft. Benieuwd of ze volgende week weer 100.000 supporters zo gek kunnen krijgen.
Groeten uit Down Under!
Esther, Aad, Myra en Luke
17 Oktober 2010 - 09:15
Aline Beunis:
leuk om weer een verhaal van jullie te lezen,en te zien hoe goed hetgaat
donderdag ga ik voor 10 dagen naar Christian,ja dat hoeft niet zolang hoor .ik moet daar ook een beetje pionieren in en rond om hun huis ,dus is 10 dagen lang genoeg ,maar dan heb ik ze in iedergeval weer in lev ende lijven gezien da
.t is toch ook heel fijn voor myra succes met de zwemles en luke enjullie alle goeds.
liefs Aline beunis