Update uit Down Under
Door: Aad & Esther
Blijf op de hoogte en volg Aad, Esther, Myra & Luke
09 Juni 2009 | Australië, Sydney
Weer even een update van ons, het is een tijdje geleden dat we wat hebben geschreven.
Na onze laatste kampeertrip met de Pajero was het tijd om de motor van het oude beestje op te knappen. Hier is nogal wat tijd (weekenden!) in gaan zitten. Samen met Heine de boel uit elkaar gehaald tot aan de koppakking toe. Met behulp van een boek en goede adviezen hebben we samen zo'n beetje de hele motor gereviseerd. Na wat "hickups" (de injectors ook nog maar vervangen) loopt de Pajero weer als een zonnetje en kunnen we weer aan fourwheel driven gaan denken. De Pajero is inmiddels 19 jaar oud en heeft zo'n 300.000 km gereden, het is dus logisch dat er wat aan moest gebeuren.
Verder gaat ook hiet het dagelijkse leven z'n gangetje. Het schijnt nu officieel zo te zijn dat de recessie aan ons (voorlopig) voorbijgaat in Australie. Niet dat het niet wat minder gaat, maar de economie gaat nog altijd vooruit, vooral dankzij de export van onze diverse grondstoffen.
Bij jullie in het noorden wordt het hopelijk warmer. Hier is de winter begonnen. De laatste dagen betekend dat 's nachts "erg koud" ca 4 graden. Overdag zo'n 20 graden en heerlijk in het zonnetje! De komende dagen krijgen we regen en dat is hard nodig! Overigens is het toch wel zo koud voor ons (warm weer went snel!) dat we een verwarming aan hebben moeten schaffen. (centrale verwarming kennen we hier niet)
Myra en Luke hebben het nog steeds prima naar hun zin op school (dag verblijf / kindy). Luke heeft pas z'n eerste kinderfeestje gehad. Een elfen en feeen feest, hij was de enige jongen uit zijn "klas" en dus de enige elf. Myra en Luke en ook wij kijken nu uit naar de visite die er de komende maanden aan zit te komen!
Oja, vandaag nog in het nieuws: In een wereldwijd onderzoek van de meest leefbare steden van de wereld staat Perth op een gedeelde 5e plaats met Calgary.
Vancouver was nr 1; Wenen nr 2; Melbourne 3; Toronto 4 en Perth en Calgary dus gedeeld 5.
We wisten wel dat het hier lekker wonen is! (kwestie van smaak natuurlijk).
Dat was het weer, groeten uit Perth!
Esther, Aad, Myra en Luke
14 Juni 2009 - 14:35
Aline Beunis:
fijn om jullie verhaal weer te lezen,en wat gezellig dat er weer bezoek uit nederland komt .super hoor.